De Xbox One S, Met Welke Geheugencapaciteit Moet Ik Starten?

Toen de eerste Xbox One werd uitgebracht, was het duidelijk dat Microsoft een nieuwe tactiek had bedacht om de PlayStation 4 op te nemen. Hoewel de PlayStation 3 zowel een mediacentrum als een spelcomputer was, was de PlayStation 4 alleen gericht op videogames. Het had een superieure verwerkingskracht, een lagere prijs en een benijdenswaardige line-up van exclusieve games.

Xbox Is Meer Dan Een Gaming Console

De Xbox One aan de andere kant was niet alleen een spelconsole, het was een mediahub. Je Sky-box zou secundair worden – doorgegeven via de Xbox One om de ultieme alles-in-één entertainmentervaring te creëren. Behalve natuurlijk, werkte het niet zo.

Sinds de lancering heeft de PS4 een comfortabele voorsprong op de Xbox One gehad, eindelijk zijn positie te versterken met de release van de nieuwe PlayStation 4 1TB Ultimate Edition. Welnu, Microsoft heeft hier eindelijk mee gevochten, de Xbox One S. Is het te weinig te laat?

Hoe Ziet De Xbox One S Eruit?

De nieuwe Xbox One S is, om te bekijken, precies hoe de Xbox One er altijd had moeten uitzien. Het is een kleine compacte doos met minimalistische perfectie.

Het ontwerpteam van Xbox heeft het deze keer absoluut goed werk afgeleverd. De strakke, scherpe bloklijnen geaccentueerd met de nauwkeurig bewerkte gaten die deel uitmaken van de koelluchtopening van de console zijn perfecte metgezellen. In plaats van me af te vragen waar ik daadwerkelijk op de Xbox One zal passen, verdient de nieuwe Xbox One S een vooraanstaande positie in de woonkamer.

Hoe Kleiner, Hoe Beter

De Xbox One S is 40 procent kleiner, hij heeft ook een interne voeding, wat betekent dat je net als de PS4 geen echte bakstenen brok heet plastic hoeft te hebben om je zorgen over te maken. De buitenkant is opnieuw bewerkt. De USB-poort is naar de voorkant gericht, terwijl de achterkant veel schoner is qua kabelbeheer.

Die enorme cirkel aan de zijkant van de console is de gigantische ventilator die ervoor zorgt dat de doos niet smelt. Dit is ook een veel stillere Xbox, een welkome afwisseling van het bijna pc-achtige gebulder dat de originele console maakte.

Heb Je Dat Grote Geheugen Echt Nodig?

Ondanks al deze verkleining is dit technisch gezien de grootste Xbox en video-console ooit gemaakt. Dat komt omdat als je het geluk had om er eentje op tijd te bestellen, je 2 TB aan opslagruimte had.

Aangezien de meeste videogames ongeveer 40 GB wegen, is de 1TB-optie de enige realistische console-optie die beschikbaar is, tenzij je het natuurlijk niet erg vindt om je gamecollectie opnieuw te rangschikken telkens wanneer een nieuwe titel uitkomt.