De Veranderende Wereld Van Virtual Reality

In 2016 veranderde de wereld van de virtuele wereld voorgoed met de lancering van de headsets HTC Vive en Oculus Rift VR. Hoewel beiden solide opties in hun eigen rechten waren, was onze favoriet de HTC Vive.

Met ervaring op de ruimteschaal, gebundelde motion controllers en een behoorlijk fatsoenlijke startlijn van de lanceringstitels, leverde dit direct uit de doos een bevredigende ervaring op. Toen de Oculus Rift en HTC Vive in het kantoor van Digital Trends zaten, gaf bijna iedereen de voorkeur aan dit laatste, van beginners tot veteranen.

Dingen Veranderen En Zo Ook In De Virtual Reality Wereld

Maar de tijd, zoals alles, verandert dingen en het VR-landschap is zeker veel drukker dan het was. Dus welke headset zouden we u nu aanbevelen? Welnu, de HTC Vive staat nog steeds bovenaan onze lijst, maar het is niet langer de enige VR-headset die de moeite waard is om in te investeren. Dit zijn onze keuzes voor de beste VR-headset die je kunt kopen.

Het Meest Compleet

De Virtual Reality-headset van HTC en Valve is, op zijn minst op dit moment, de meest complete en aantrekkelijke VR-ervaring die beschikbaar is.

Het is speciaal gebouwd voor ruimteschaalbelevingen en de bibliotheek met spellen is enorm, die op verschillende manieren profiteren van de kracht en openheid van het SteamVR-platform.

Veel Nieuwe Systeemupgrades

Het apparaat maakt ook een back-up van die softwaresteun met krachtige, goed geconstrueerde hardware. De dubbele OLED-displays geven een gecombineerde pixelresolutie van 2.160 x 1.200, met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz en een 720p-camera voor tracking en obstakeldetectie.

De headset bevat ook een paar motion controllers, twee vuurtoren trackers en een paar oordopjes om mee te gaan met zijn $ 600 prijskaartje.

Grootte Van De HTC Vive

Schaalbelevenissen zijn echter de grootste trekpleister van de HTC Vive. De ruimte begint bij 5 x 6,5 voet en bereikt 16 x 16 voet met de twee gebundelde sensoren. Je kunt vrij rondlopen in de ruimte en zelfs hurken en rond de hoeken leunen om beter te kunnen zien wat er om je heen is. Het is ongelooflijk meeslepend en het onttrekt ook veel van de problemen die vroege headsets hadden met reisziekte.